Саддам ХюсеинПрезидентът на Ирак Садам Хюсеин прочете обръщение в ефира на иракската държавна телевизия по случай 82-годишнината от основаването на национална армия.

По отношение на международните инспектори в Ирак Хюсеин заяви, че инспекторите провеждат в страната му явна разузнавателна дейност. Прикривайки се под факта, че търсят оръжие за масово унищожаване, инспекторите съставят списък с иракски учени, събират информация за разположението на армейски части и за законно военно производство.

Заплахите за провеждане на война срещу Ирак, Садам Хюсеин нарече “съскане на змия и лаене на куче” и отбеляза, че Ирак е вече готов за евентуална война. Винаги сме готови за всичко, каза в заключение иракският лидер.

По време на изявлението си иракският ръководител често използваше и цитати от Корана. Всевишният е на страната на мъжествените иракци и на всички араби, противопоставящи се на зловещите планове на империалистите, подчертава Садам Хюсеин. Ние не се боим от нищо, защото във всичко се уповаваме на Аллах, заявява Хюсеин.