Израелските военни са ударили цели в Ивицата Газа рано сутринта в петък - часове след като ракета падна в южната част на страната, без да причини сериозни щети. В изявление на израелските отбранителни сили се казва, че бойни самолети и други самолети са ударили редица позиции, свързани с радикалното палестинско движение Хамас, което управлява Газа, предаде timesofisrael.com.

Целите включват обект за производство на въоръжение, тунел за контрабанда на оръжия и военен пост на Хамас. "Атаката е извършена в отговор на ракетния огън от Газа към израелска територия по-рано тази вечер", се казва в изявлението.

Отново ракети от Газа по Израел

Отново ракети от Газа по Израел

Напрежение в Близкия изток

Военните не обвиниха директно Хамас за ракетния обстрел в четвъртък вечерта, но Израел подчерта, че го счита отговорно за цялото насилие, произтичащо от Газа. 

Миналия месец ракета, изстреляна от Газа, се приземи в открита зона близо до южния град Беер Шева, докато премиерът Бенямин Нетаняху беше на посещение в рамките на усилията си в деня на изборите, за да насърчи своите привърженици да гласуват.

Израелската армия в края на март бомбардира военни цели на радикалното палестинско движение Хамас в ивицата Газа в сряда вечер. Операцията беше отговор на ракета, изстреляна към еврейската държава.