Извънредно положение в палестинските територии Палестинският кабинет обяви извънредно положение заради израелската военна операция в северната част на ивицата Газа и прикани международната общност да се намеси.

Кабинетът въвежда извънредно положение във всички палестински територии, за да помогне на населението в сектора Газа, което е жертва на ужасни престъпления, извършени от израелската армия, се казва в правителственото изявление, разпространено от АФП.

Междувременно стана известно палестинският премиер Ахмед Курая е отложил визитата си в Турция и Русия, за да може да участва в днешното заседание на кабинета.

Припомняме, в резултат на започналата във вторник израелска операция в сектора Газа са загинали най-малко 53 палестинци.

Междувременно Ройтерс съобщи, позовавайки се на очевидци, че израелски военни са застреляли четирима палестинци, опитващи се да пресекат границата на сектора Газа.
Източник от израелската армия уточнява, че информацията за подготвян терористичен акт и група, готвеща се да премине на израелска територия, била получена по-рано.

Във всеки един от убитите палестинци бил открит "шахидски пояс", се казва още в информацията.