Катрина отне живота на над 1000 души Разрушителният ураган Катрина, който отне живота на над 1000 души, има изкуствен произход.
Това твърди американският метеоролог Скот Стивънс, цитиран от телевизия “Фокс” и излизащия в щата Айдахо вестник “Поуст Реджистър”.

Според Стивънс ураганът е бил насочен срещу САЩ с помощта на разработено още от Съветския съюз секретно “климатично” оръжие, основано на принципа на електромагнитния генератор.

Съветският съюз никога не е признавал официално съществуването на такова оръжие, посочва РИА “Новости”.

Установено е, че през 60-те и 70-те години на ХХ век Съветският съюз е разработвал технологии за промяна на времето, които е започнал да използва срещу САЩ още през 1976 година, твърди Стивънс в личния си сайт.

В интервю за вестник “Поуст Реджистър” Стивънс съобщи още, че според неговите данни загадъчните “препятствия”, забелязани в радиоефира на къси вълни, са доказателство за съществуването на “руска машина за контрол на времето”.

Метеорологът обаче не е особено последователен в твърденията си.
Според информация на излизащия в Питсбърг, щата Пенсилвания вестник “Поуст Газет”, Стивънс заявил, че през 1976 руснаците изобретили технология, предизвикваща бури и в края на 80-те години я продали на най-малко 10 държави и организации.

В сегашното си интервю за вестник “Поуст Реджистър”, което впоследствие е цитирано и от ТВ “Фокс”, ученият вече твърди, че ураганът Катрина е бил изкуствено създаден от японската мафия, която искала възмездие за атомната бомбардировка над Хирошима преди 60 години.

На сайта си Стивънс говори и за трета версия за произхода на урагана Катрина, намеквайки, че за бедствието биха могли да са отговорни и американските власти.
От моята скромна гледна точка Катрина е дело на някой, работил на вътрешнo ниво.
Възможно е да е планиран и осъществен от елита във властта, не задължително от администрацията на Буш, но със съгласието на вътрешни елементи, като целта е била промяна на американското общество, пише Стивънс.
Той доказва хипотезата си с едновременния пробив на дигите в Ню Орлиънс, спирането на работата на помпите, спирането на средствата за комуникация и привежда други примери от изкуствен характер за катастрофата в южните части на САЩ.

Метеорологът обръща и внимание на изказване на президента Буш по време на неговата обиколка, според когото засегнатите райони изглеждали така, “като че ли цялото крайбрежие на Мексиканския залив е било унищожено с най-опасното оръжие, което може да си представим”. Аз съм напълно съгласен с президента, пише ученият.

Повечето от експертите, към които американските медии се обърнали за коментар, заявиха, че хипотезата на Стивънс е несериозна и е класически пример за параноидна теория на заговорите.

Версиите за изкуствен произход на големите природни катаклизми, взели многобройни жертви, е обичайна защитна реакция, смятат психолозите.