Кандидатът на демократите Хилари Клинтън заяви, че съперникът й Доналд Тръмп дължи на американския президент Барак Обама и американския народ „извинение” за позицията си, че държавният глава не е роден в САЩ, цитирана от АП.

Обама е роден в САЩ, признаха най-накрая от щаба на Тръмп

Обама е роден в САЩ, признаха най-накрая от щаба на Тръмп

Досега твърдеше, че е роден в Кения, което не му дава право да е президент

По думите й дори сега Тръмп да промени позицията си, „тя няма да бъде изтрита от историята”.

Припомняме, от щаба на Тръмп признаха, че американският президент Барак Обама е роден в САЩ. Кандидатът на Републиканската партия беше водач на движението на хората, които смятат, че Обама не е роден на територията на САЩ, което означава, че според американската конституция той нелегитимно заема президентския пост.   

В продължение на пет години той води движението, за да делегитимира нашия първи чернокож президент. Кампанията му е основана на тази скандална лъжа. Не може да бъде изтрита от историята, каза Клинтън на симпозиум във Вашингтон.

Вчера Тръмп отново отказа да каже лично, че президентът е роден в САЩ. Барак Обама е роден в САЩ. Доналд Тръмп дължи на Обама и на американския народ извинение, подчерта тя.

Междувременно самият Обама заяви, цитиран от АП, че смята, че повечето хора знаят, че е роден в САЩ. Той се надява по време на предизборната кампания фокусът да е към „по-сериозни въпроси”.

Никога не съм се съмнявал къде съм роден”, изтъкна той.

Очаква се Тръмп да коментира казуса днес.