23-годишният жител на щата Тексас Марк Кондит е разпознат от полицията като бомбаджията от последните дни, съобщават американски медии.

Смята се, че е действал сам, извършвайки серията от поне 4 бомбени взрива, ужасили жителите на града и съседните селища след първия взрив на 2 март, при който загина 39-годишен мъж.

Заподозрян за бомбените нападения в Тексас е мъртъв
Обновена

Заподозрян за бомбените нападения в Тексас е мъртъв

Не са известни мотивите на 24-годишния бял мъж

Полицията обяви, че Марк Кондит се е самоубил, за да не попадне в ръцете на полцията, след като е бил притиснат в капан.

Полицията обкръжи колата на заподозрения в предградие на Остин тази сутрин. При приближаването на полицаите към колата отвътре се разнесе взрив и той бе намерен мъртъв в нея.

Нови експлозии в Тексас

Нови експлозии в Тексас

Бомба избухна вчера в Остин

Силите на реда призоваха към бдителност, защото в момента няма информация какво е правил Кондит през последните 24 часа, което предполага, че е възможно той да е разпратил още бомби по пощата. Това се дължи на факта, че бомбаджията е купувал компонентите за бомбите от местни магазини.

Един ранен при експлозия на пакет в склад на FedEx в Тексас

Един ранен при експлозия на пакет в склад на FedEx в Тексас

Гръмналият пакет е трябвало да бъде доставен в Остин

Местните власти обявиха, че експлозиите са започнали в Остин в началото на март. При първата на 2 март загина 29-годишен човек; на 13 март загина 17-годишен, а майка му е в критично състояние; на 13 март 75-годишна жена пострада; на 18 март бяха ранени двама души, а на 20 март един човек пострада.

Двама души са ранени в Тексас

Двама души са ранени в Тексас

Взрив е станал в град Остин

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "много, много болен човек или хора" стоят зад тези атаки.

Шокираните съседи описват Кондит като тих и образован млад мъж, идващ от добро семейство. Неговите публикации от 2012 г. в социалните медии показват, че той подкрепя смъртното наказание, но е против брака на гейовете и абортите.