Британците все още знаят как да съчетаят зрелищност, традиции, романтика и съвременност.

Перфектно режисираният спектакъл събра древността с нейните ритуали и модерния свят чрез гости като Елтън Джон, Виктория Бекъм и Гай Ричи.

Така коментира сватбата на принц Уилям и Катрин Мидълтън електронното издание New York Times.

Самата клетва на принцесата, която обещава любов на своя принц, но не и подчинение, също внася новото в застиналото достолепие на монархическия свят.

На младоженците вече се гледа като глътка свеж въздух и надежда за съживяване и спасение на монархията след всичките скандали, които са съпътствали кралското семейство през изминалите десетилетия.

Изданието засяга и деликатната тема за произхода на Катрин Мидълтън и усилията, които трябва да положи "простосмъртното" й семейство, за да стане част от аристокрацията.

Изглежда, че то има шансове да се справи с нелеката задача и е извървяло дългия път от гафовете до царствената поява на официални събития. 

На церемонията присъстваха и разнообразни кралски особи, сред които и монарси като българския цар, чиято страна не е монархия.

Събитието бе гледано от милиардине само във Великобритания, на която даде повод за гордост и чувство за единство, но и в бивши британски колонии и много други държави по света, в които бяха организирани прояви в чест на младоженците.

Интересът към събитието е толкова голям, че то увлича много хора въпреки първоначалното им равнодушие.

Не е пропусната и модата. Детайлно са проследени роклята и бижутата на булката, както и тоалетите на присъстващите, съобразени с протокола, както и оригиналните и широкообсъждани и в останалите медии шапки на всички присъстващи дами.