Въоръжената група, която е окупирала полицейско управление в Ереван вече една седмица, е взела нов заложник – лекар, който е бил изпратен по тяхно искане за оказване на помощ на пострадали. На този етап властите възнамеряват ад освободят заложника чрез преговори.

Въоръжени превзеха полицейски участък в Ереван
Обновена

Въоръжени превзеха полицейски участък в Ереван

Взети са заложници

Официален представител на полицията в града съобщи, че по информация на похитителите на територията на поделението има двама ранени. Властите призоваха радикалните бойци да освободят ранените, за да могат те да бъдат приети в болница за лечение. По информация на лекаря, преди той да бъде взет за заложник, състоянието на двамата ранени е тежко.

Припомняме, група въоръжени опозиционери превзе полицейско поделение в Ереван на 17 юли.

Те убиха полицай и раниха други двама преди да призоват арменците да излязат на улицата, за да помогнат за освобождаването на вкарани в затвора политици от опозицията. Основна цел на тяхната акция е освобождаването на лидера на опозиционната партия „Нова Армения” Жираир Сефилян.

Преди няколко дни избухнаха протести в квартала, в който се намира въпросният участък. Гневни местни хора поискаха премахване на наложените заради кризата мерки. Провеждат се и протестни акции в подкрепа на бунтовниците.

Преди няколко дни шестима души бяха задържани, на други шестима са били повдигнати обвинения във връзка с продължаващата заложническа драма.