Огромен скандал и масов бой e възникнал на летище в Хановер, Германия. В боя са участвали 180 души, съобщават световните информационни агенции.

Конфликтът е възникнал снощи заради кюрдски протест против действията на Турция в Сирия. Според протестиращите те са били нападнати от турски граждани, пътували със самолет на турска авиокомпания, които по това време били на летището.

Властите в Хановер са реагирали бързо. Те са използвали сълзотворен спрей, за да разтърват свадата.

Видео показва протестиращите, които размахват флагове и разменят удари с група мъже, които се приближават към тях, а някои от флаговете се използват като импровизирани оръжия.

Турция разширява операцията си в Сирия от Африн към Азаз

Турция разширява операцията си в Сирия от Африн към Азаз

Имали споразумение с Русия

Припомняме, след започването на операцията "Маслинова клонка" срещу кюрдските бойци в Северна Сирия и след влизането в района на град Африн през уикенда, турските въоръжени сили разшириха кампанията си към град Азаз, който се намира източно от Африн.

По време реч вчера президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че Турция има споразумение с Русия във връзка с военната си операция срещу подкрепяните от САЩ сирийски кюрдски милиции в района на Африн. Ердоган заяви, че Анкара няма да се откаже от операцията, докато не поеме контрола над Африн, както го е направила по-рано в сирийските градове Джараблус, Ал Раи и Ал Баб.

Танкове на Турция навлязоха в сирийския град Африн
Обновена

Танкове на Турция навлязоха в сирийския град Африн

Турските бойни машини не са срещнали сериозна съпротива