Мъж уби жена и рани други двама души след нападение с мачете в германския град Ройтлинген. Нападателят е задържан, съобщава "Билд".

Според полицията, нападателят е сирийски бежанец, който вече е бил известен на органите на реда.

Съобщава се, че убитата жена е била бременна и работила като чистачка в местния ресторант „Мангал".

Нападението е станало около 16:30 ч. местно време, в близост до дюнерджийница в централната част на града - на "Листплатц". 

По думите на очевидец мъжът е размахвал с ножа около себе си и е тичал по улицата, където водачът на преминаващо БМВ е усилил газта и го е блъснал. Мъжът е паднал на земята и е останал неподвижен. Впоследствие е арестуван от полицията.

„Извършителят не беше на себе си. Той тичаше с мачетето си дори след една патрулна кола ." - разказва свидетел на инцидента.

Към момента не са ясни мотивите. Няма съучастници. 

Ройтлинген се намира във федерална провинция Баден-Вюртемберг, в Югозападна Германия. В града живеят около 110 хиляди души.

Тежка седмица в Германия, след като в понеделник 17-годишен афганистанец с брадва нападна хора в пътнически влак в Бавария. Той рани четирима души. Полицията застреля нападателя. ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за атаката. 

17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници в германски влак

17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници в германски влак

21 души са пострадали, някои са в критично състояние

В петък в Мюнхен пък 18-годишен германец с ирански паспорт застреля 9 души в мол, след което се самоуби. Няма  политически мотиви зад нападението. 

Десет загинали и 21 ранени при стрелба в мол в Мюнхен
Обновена

Десет загинали и 21 ранени при стрелба в мол в Мюнхен

Последва втора стрелба, този път в метростанция