Медведев и Путин критикуват хората, които използват популистка реторика преди парламентарните избори, които ще се проведат следващият месец.

Това стана по време на разговори между Владимир Путин, президентът Дмитрий Медведев и група от ветерани и пенсионери.

Путин заяви, че тези които използват популистка реторика нищо не правят, освен да дават обещания.

Ние сега сме в предизборна кампания, но аз бих искал да насоча вниманието ви към факта, че ние все още имаме много проблеми. Ние не трябва да допускаме популистите да спекулират и да жънат дивиденти", подчерта премиерът.

Обръщайки се към пенсионерите Путин каза, че още смята разпадането на Съветския съюз за „най-големият позор".

Ние не направихме достатъчно, за да задържим страната неразделена. Болшинството смята, че не може да бъде по-лошо. Всички знаете много добре, че това доведе до безгранична престъпност и безпрецедентно разграбване на страната", обясни Путин.

Руският премиер подчерта, че Русия е преживяла два ужасни периода от историята си: 1917 г - когато руският цар абдикира и 1991 г - когато се разпадна Съветския съюз.

Медведев от своя страна констатира, че съветското наследство има и някои свои положителни страни, отнасящи се до възпитанието на младото поколение.

Съветското общество бе създадено като единно. Въпреки всичките му проблеми моделът работеше. Ние всички бяхме приятели, ние общувахме и това бе напълно подходящ замисъл, който сега няма идеологически оттенък", отбеляза руският президент, допълвайки, че тази концепция е помогнала на хората да оцелеят в тази голяма страната.