Цеца С призив за освобождаване от затвора на поп-звездата Цеца Величкович, Радикалната националистическа партия в Сърбия организира голям митинг в Белград, съобщава Би Би Си.

Цеца, която всъщност се казва Светлана Ражнятович, беше арестувана по време на спецоперацията срещу тероризма, последвала атентата, при който беше показно убит сръбския премиер Зоран Джинджич.

Тогава, при въведеното извънредно положене в Сърбия, властите арестуваха над 11 000 души, заподозрени в тероризъм, като най-сериозният удар беше срещу Земунския клан.

Цеца-Аркан Припомня се, че Цеца бше омъжена за бившия паравоенен лидер, известен като Аркан, убит преди години пред белгардски хотел. Тя в момента е в затвора, обвинена в незаконно притежаване на оръжие, където днес празнува 30-ия си рожден ден.

Цеца е изключително популярна в Сърбия и на Балканите, като без проблем събира по 100 хиляди души на концертите си, припомня Би Би Си.

Привържениците й от националистическата партия се събират на митинг, с призив тя да бъде освободена под гаранция до произнасяне на присъдата.