Закариас Мусауи Закариас Мусауи, който е обвинен за съучастие в атентатите от 11-ти септември 2001 година, преди години сънувал, че взрязва самолета си в Белия дом.

Той споделил съня си пред друг радикален ислямист - Абу Бакар Бафана, който свидетелствува пред съда във Вирджиния. На сбогуване Осама бин Ладен бил казал на Мусауи: "Помни съня си".

Прокурорите използваха показанията, за да обвинят Мусауи, че е съдействал за атентатите от 11-ти септември, за да превърне съня си в реалност и да осъществи една своя мечта, съобщава "Вашингтон Пост".

Във вторник прокурорите по делото срещу Мусауи поискаха неговата екзекуция. Мотивите им за смъртно наказание са, че той не е дал на американските власти информация за атентатите, която е щяла да предотврати тяхното осъществяване.
Затова той също носи отговорност за смъртта на 3000 души, заявиха обвинителите.

12-те съдебни заседатели трябва да решат дали Мусауи, който е с френско гражданство, ще получи смъртно наказание или доживотен затвор.

"Ако не бъде екзекутиран, той ще остане до края на живота си в затвора. Къса ми се сърцето. Имам един единствен син, не десет", каза майката на Мусауи пред журналисти.

Припомняме, че през април 2005 година Мусауи бе обявен за виновен за съучастие в заговора за убиване на американски граждани на 11-ти септември.

Самият Мусауи бе обявил, че Осама бин Ладен лично го е избрал да управлява самолета, с който да се вреже в Белия дом.