Младежът, роден през 1999 година, който застреля сътрудник на Федералната служба за безопасност (ФСБ) и посетител в полицейски участък в Хабаровск, Русия, може да е бил неонацист. Това съобщи Интерфакс.

18-годишният мъж, който стреля в приемна на ФСБ в Хабаровск, е ликвидиран. Той се оказа жител на Хабаровския край, предполага се, че има отношение към неонацистите, съобщиха от Центъра за обществени връзки на ФСБ в Русия.

"Личността, извършила престъпление в Хабаровск, е установена. Това е роденият през 1999 година в Хабаровския край Конев А.В. Има данни за негова принадлеждност към неонацистки групи", заявиха в петък пред "Интерфакс" от ФСБ и допълниха, че оперативно-издирвателните дейности продължават.

По-рано от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ съобщиха, че при нападението в приемна на управление на ФСБ в Хабаровския край загина сътрудник на ФСБ и един от посетителите, а нападателят бе застрелян.

"На 21 април в 17:02 местно време в приемната на управление на ФСБ в Хабаровск влезе неизвестен и без да пресича установената зона на технически контрол започна да стреля по намиращите се в приемната хора", информираха от пресслужбата на ФСБ. "Загина служител и един от двамата посетители - граждани на страни от Общността на независимите държави, другият е ранен"..