Заподозреният Алек Минасян за нападението с микробус в Торонто, при което загинаха 10 души и бяха ранени други 15 души, е посещавал програма в гимназията за ученици със специални нужди, където той често е ходел из коридорите със сведена глава и здраво стиснати ръце. Това твърдят негови бивши съученици, съобщава "Ройтерс".

Не трябва да се изключва терористична връзка в Торонто

Не трябва да се изключва терористична връзка в Торонто

Нови разкрития за трагедията

От канадската полиция уточниха, че 25-годишният Алек Минасян е бил арестуван 26 минути, след като помете хора на тротоар с взет под наем бял микробус в северната част на Торонто.

Видео, заснето от случаен минувач, показва мъж, многократно сочещ предмет на полицай, който му крещи да "залегне", докато заподозреният настоява: "Убий ме".

Ширийн Чами си припомня, че бившият ѝ съученик не е проявявал насилие. По думите ѝ, Минасят е бил час от програма в средното училище "Торнлеа", в северните предградия на Торонто, за гимназисти със специални нужди.

Чами си го спомня, че е ходел из коридорите със стиснати ръце и с наведена глава, като мяучел.

"Той не беше социален, а от това, което се спомням, той беше абсолютно безобиден", разкрива бившата съученичка на Минасян.

Алек Минасян е виновникът за трагедията в Торонто

Алек Минасян е виновникът за трагедията в Торонто

Инцидентът не бил терористичен акт

Други двама негови съученици посочват, че са посещавали часове за ученици със специални нужди заедно с Минасян. Специални нужди е общ термин, използван в канадската образователна система, който обхваща учебни и поведенчески затруднения, както и физически увреждания.

От полицията заявиха, че Минасян не им е бил известен досега и мотивите му са все още неизвестни. Началникът на полицията в Торонто заяви, че действията му "определено изглеждат умишлени".

Страницата на Минасян във "Фейсбук" не е достъпна.

Ван се вряза в пешеходци в Торонто. 10 са убити
Обновена

Ван се вряза в пешеходци в Торонто. 10 са убити

15 души са ранени