Американският вестник USA Today за първи път в 34-годишната си история взе страна в президентската битка, призовавайки читателите си да не гласуват за кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

Вестникът, един от тези с най-висок тираж в САЩ, публикува материал на редакторския колектив, в който се отправя критика към Тръмп.

„Тази година изборът не е между две способни номинации от големи партии, които имат значителни идеологически различия. Тази година един от кандидатите – републиканската номинация Доналд Тръмп, е, с единодушие на редакторския колектив, неподходящ за президентския пост”, се отбелязва в материала.

От деня, в който обяви кандидатурата си преди 15 месеца, до първия президентски дебат тази седмица, Тръмп многократно показа, че има липса на темперамент, знание, устойчивост и честност – американците се нуждаят президентите им да ги притежават”, допълва колективът.

Изданието изброява различни причини защо трябва да се гласува срещу Тръмп, включително риториката му, хаотичното му поведение, бизнес миналото му и лоялността му.

Обаче вестникът не изразява подкрепата си за кандидата на демократите Хилари Клинтън.

Останете верни на своите убеждения”, призовава вестникът читателите си.