Бившият губернатор на американския щат Южна Каролина Ники Хейли заяви в понеделник, че няма да се кандидатира за президентския пост през 2024 г., ако бившият президент Доналд Тръмп реши да се бори отново за Белия дом, предаде Fox News.

Също така би го подкрепила за преизбиране.  Тръмп все още не е посочил ясно дали планира да се кандидатира за президент през 2024 г. По време на реч на Конференцията за консервативни политически действия през февруари Тръмп заяви, че "може дори да реши да се кандидатира отново" и обеща да бъде активен в междинните избори през 2022 г.

Хейли също бе спрягана за вероятен избор на републиканците.

Слухове "кандидатираха" Ники Хейли за президент на САЩ през 2024 година

Слухове "кандидатираха" Ники Хейли за президент на САЩ през 2024 година

Не за първи път името ѝ е въвлечено в спекулации

Хейли каза, че за последно е говорила с Тръмп след президентските избори, но преди бунта на 6 януари в Капитолия. "Имах страхотни работни отношения с него, оценявах начина, по който ме остави да си върша работата", добави Хейли. 

Хейли беше твърд защитник на политиката на администрацията на Тръмп в ролята си на посланик на САЩ в ООН.

През февруари обаче тя заяви, чр Тръмп не може да се кандидатира за президент отново и републиканците сгрешиха с решението си да подкрепят кампанията му за обръщане на резултата от президентските избори през 2020 г. 

Ники Хейли отрече слухове, че сменя Пенс на вота през 2020 година

Ники Хейли отрече слухове, че сменя Пенс на вота през 2020 година

По повод публикуваната ѝ преди дни книга