Ново земетресение е било регистрирано в Гърция в 20:38 ч. днес. То е било усетено и у нас. Това съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Най-силният досега вторичен трус на вчерашното земетресение в Гърция е с магнитуд 5.8. Усетено е по високите етажи в Кърджали, Пловдив, София. Над 100 вторичи труса са били регистрирани след вчерашното силно земетресение в централната част на Гърция.

Припомняме, че сгради рухнаха при вчерашното земетресение край гръцкия град Лариса. Гръцката служба за гражданска защита призова гражданите в района на земетресението да бъдат внимателни и да не се връщат още по домовете си, защото сеизмичната дейност продължава. Училищата не работиха днес.

Земетресението в Гърция е причинило разрушения

Земетресението в Гърция е причинило разрушения

Рухнали са стени на стари къщи...

Трус с магнитуд 6 по Рихтер разтърси района на Еласона, на 24 км северозападно от Лариса. Земетръсното огнище бе на дълбочина 10 километра.

Земетресението беше усетено в цялата страна, от Кефалония до Атина, а също и на териториите на Албания, Северна Македония, Косово и Черна гора, както и у нас. Към момента няма информации за ранени.

В края на миналата година силно земетресение в Турция и Гърция отне живота на повече от 100 души.