Главният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви във вторник, че няма доказателства за измама на изборите за президент през ноември 2020 г., предаде nbc news.

"Към днешна дата не намерихме доказателства за нередности, които биха могли да променят резултата на изборите", каза Бар в интервю за Асошиейтед прес.

Коментарите на Бар са едни от най-сериозните опровержения на твърденията на президента Доналд Тръмп за "фалшиви" избори.

Тръмп събрал над $150 млн. дарения с безпочвените обвинения за изборни измами

Тръмп събрал над $150 млн. дарения с безпочвените обвинения за изборни измами

Голяма част от събраните пари вероятно ще отидат в сметката на президента

Юридическият екип на Тръмп отговори на коментарите на Бар във вторник, като написа в изявление: "С цялото ми уважение към главния прокурор не е имало подобие от разследване на Министерството на правосъдието."

Президентът на САЩ Доналд Тръмп събрал повече от 150 милиона долара с отправяните от него недоказани обвинения, че са извършени измами на президентските избори през миналия месец. Вестник "Вашингтон пост" писа, че това е вероятен мотив Тръмп да продължи да се бори за промяна на резултатите от вота.

Голяма част от събраните пари от изборите вероятно ще отидат в сметката на президента, които ще използва за политическа дейност след оттеглянето си от властта, а друга част от даренията ще отидат за останалата част от битката в съда.

Припомняме, че Тръмп заведе дела в редица щати, но исковете му бяха отхвърлени и за победител бе обявен демократът Джо Байдън.

Той все още не се признава за победен, но има индикации, че ще започне процеса по предаването на властта.

Тръмп с шест загуби от 6 след потвърждаване на победите на Байдън в Уисконсин и Аризона

Тръмп с шест загуби от 6 след потвърждаване на победите на Байдън в Уисконсин и Аризона

Отказът на Доналд Тръмп да приеме политическата реалност го изолира

Предстои обаче да се произнесе Електоралната комисия.

Припомняме, че през октомври Тръмп отправи рядка критика към двама от най-непоклатимите си приближени, държавния секретар Майк Помпео и главния прокурор Уилям Бар, по-малко от месец преди президентските избори.

Тръмп настоява Бар да преследва членовете на администрацията на Обама за разследването на връзката на предизборния му щаб с Русия.

"За да бъда честен, Уилям Бар или ще се превърне в най-великия главен прокурор в историята на страната, или ще изпадне в много тъжна ситуация", предупреди Тръмп. "Искам да кажа, ще бъда честен с вас, той разполага с цялата информация, от която се нуждае", каза той за обвиненията.

Той отказа да обсъжда шансовете му за втори мандат на поста, като се оправда, че е твърде рано да се говори за това.