ЕЦБ След близо два часа кръжене над Франфурт, в 17.11 ч (германско време) похитената едномоторна "Чесна", принудена от два изтребителя на германските ВВС, кацна на летището във Франкфурт,

Неизвестен мъж, идентифициран по-късно като Франц Щефан Щрамбах, кръжа с едномоторен самолет “Чесна” над Фарнкфурт и заплаши, че ще се вреже в сградата на Евпорейската централна банка (ЕЦБ).

CNN съобщи, че условието, поставено от похитителя е, да му бъде дадена възможност да разговаря с американец на име Чарлз Резник. Проверката установи, че Резник е брат на загиналата през 1986 г при катастрофата на "Чалънджър" астронавтка Джудит Резник. Чарз Резник е основател и вицепрезидент на Challenger Center за космически изследвания.

Чесната От Службата за контрол на въздушното пространство информират, че до момента не е известна принадлежността на похитителят към някоя терористична групировка. Самият той твърди, че не иска да убива никого, а само себе си.

Самолетът кръжа над града на ниска височина, провирайки се между високите сгради и наблюдаван от хиляди граждани по улиците.

Летището във Франкфурт е затворено, “Чесна”-та беше следена от полицейски хеликоптери. Хората в района около летището и от всички небосдтъргачи в града бяха евакуирани.