Джулиани Поисках от президента Джордж Буш лично да убия Осама бин Ладен, ако бъде заловен. Това си спомня бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани в интервю, цитирано от МигНюз, ден преди да излезе мемоарната му книга “Лидерство”.

На 14 септември 2001 г, три дни след кървавия терористичен акт срещу Ню Йорк Джулиани е провел този разговор с американският президент. Сигурен съм, че Буш е приел като риторична тази моя молба, но аз бях напълно сериозен. Бин Ладен нападна моя град и аз бях готов да го убия, казва Джулиани.

Лидерство “Лидерство” разказва преди всичко за трагичните събития от 11 септември. Джулиани пише за героизма на ню-йоркските пожарникари по време на спасителните операции.

Той е сигурен, че жертвите сред пожарникарите са щели да бъдат много по-малко ако те доброволно не са били отказали да се евакуират.

Бившият кмет на Ню Йорк заявява също така, че скоро възнамерява да се върне в “голямата политика”, както и че в близко време ще бъде обявена датата за сватбата му с Юдит Натан.