в театъра През последния час разко се е влошила обстановката в театралния център, където се намират близо 700-те заложника на чеченските бойци. Това е съобщила една от заложничките Ана Андрианова, цитирана от newsru.

Хората се чувстват зле, атмосферата се нагнетява. На фона на този стрес се обострят някои хронични заболявания, които преминават в сърдечни пристъпи, разказва Андрианова.

По нейните думи, заложниците смятат, че само общественото мнение може да ги спаси, като ускори взимането на важни за похитените решения.

Ние призоваваме московчаните да помислят – ако с нас се случи нещо, то в Русия и Москва в близките години никой няма живее спокойно, това ще бъде живот в панически страх.

Ние искаме московчаните да съпреживеят случващото се с нас, разбирайки перспективите на своето съществуване. Те трябва да излезнат на улиците в наша подкрепа, като се обърнат с молба към правителството да бъде взето бързо необходимото решение, заявява заложничката.

Ние сме озадачени от липсата на информация от официалните власти за това, че се приема решение за изтеглянето на руските войски от Чечения, за това, че нашия живот ще бъде спасен.

Хората вътре вече са много изморени и започват да се опасяват, че на терористите всичко това скоро ще им омръзне, казва още заложничката Ана Андрианова.