Електронното издание „Руски монитор"  съобщи за изпратен до редакцията мейл, в който се съобщава, че руският президент Владимир Путин може да е получил инсулт.

Въпреки че информацията не е потвърдена от легитимен източник, изданието посочва, че от края на миналата седмица Путин не се е появявал на публични места, а срещата му с президентите на Беларус и Казахстан е била отменена.

В писмото, подписано от анонимен служител в Централната клинична болница към президентството на Русия, се казва, че сред персонала на болницата усилено се коментира, че преди няколко дни Путин е получил исхемичен инсулт. Той обаче не е хоспитализиран в елитното здравно заведение, където се лекува държавният апарат на Русия.

„Редакцията на „Руски монитор" не може да потвърди или да опровергае информацията, която може да се окаже невярна, но трябва да отбележим, че от края на миналата седмица президентът на Русия не е имал публични изяви, а срещата му с президентите на Беларус и Казахстан беше неочаквано отменена. Нищо подобно не се е случвало за цялото време, през което Путин управлява." - се казва в публикацията на електронното издание.