Доста Димовска подаде оставка Директорът на Агенцията по разузнаване в Македония Доста Димовска връчи оставката си на президента на страната Борис Трайковски. В писмото до държавния глава Димовска обвинява управляващото мнозинство в липса на подкрепа за работата на агенцията.

Димовска е сред основателите на най-голямата опозиционна партия в Македония – ВМРО-ДПМНЕ. В кабинета на Любчо Георгиевски тя беше вицепремиер, а след това и министър на вътрешните работи.

Преди месец сегашното правителство на бившите комунисти на премиера Бранко Цървенковски започна остра кампания за отстраняването й от поста директор на Агенцията по разузнаване. Цървенковски обвини Димовска в организиране на незаконно подслушване на политици и общественици през 2000 година, когато тя беше министър на вътрешните работи.

Димовска веднага отговори и обвини сегашните управляващи, че са притеснени от разкритията, които са направени след разбиването на Земунския клан в Белград. Тя съобщи, че известни македонски политици и бизнесмени са свързани с престъпния свят от времето на режима на Слободан Милошевич.