Хамас Палестински полицай, който се е намирал в резиденцията на палестинския лидер Ясер Арафат в Рамала, е бил застрелян от израелски снайперист, съобщават световните агенции.

Мъжът е бил близо до прозорец, когато го уцелил куршумът на снайпериста. При престрелка двама телохранители на Арафат са били ранени, според съветник на палестинския лидер.

От снощи израелски подразделения са обградили централата на Арафат в Рамала вследствие на палестинския атентат в Тел-Авив, при който загинаха седем души и над 60 бяха ранени.

Късно снощи осем палестинци, намиращи се в резиденцията на Арафат в Рамала, се предадоха на израелските войници.

По-рано на извънредно заседание кабинетът за сигурност на Израел реши да изолира палестинския лидер в резиденцията му "Мукатаа", докато не бъдат предадени на Израел укриващите се там палестински терористи.

Преди началото на заседанието министърът на отбраната Бен Елиезер посети мястото на експлозията, отговорност за която пое въоръженото крило на радикалната палестинска групировка Хамас - Бригадите на Иззедин ал Касем. Според израелски източник, кабинетът за сигурност е разгледал възможността Арафат да бъде експулсиран от палестинските територии, но я отхвърлил.

Междувременно вестник “Аарец” съобщи, че израелски военни части са започнали да разрушават с бронирани булдозери резиденцията на палестинския лидер Ясер Арафат в град Рамала. По последни данни, досега са били разрушени 11 сгради на територията на президентския комплекс.