Руската федерация надъхва строители със соцлозунги да работят бързо. До строеж в покрайнините на Москва бяха сложени плакати, които да призоват работниците да работят максимално експедитивно за изграждането на болница за лечение на коронавируса.

Френският "Монд" в своя публикация акцентира на интересни данни за руското здравеопазване след първите появи на Covid-19 на територията на федерацията.

15 хил. войници в Русия репетират за Парада на победа в разрез с мерките срещу коронавируса

15 хил. войници в Русия репетират за Парада на победа в разрез с мерките срещу коронавируса

"Колко хора са се събрали, 15 000

117 000 сгради са изследвани, където биха могли да се изолират заразени и лекувани.

От тях 41,1% нямат централно отопление , а 30,5% нямат топла вода. Данните са представени на руското здравно министерство, от където са обявили, че не всички сгради са публични. Това обаче показва реалността, пред която може да се сблъска Русия, а именно да пригоди голяма част от сградите си с нормални битови условия при евентуален пик на пандемията.

Изданието коментира, че здравната система на Русия претърпява крах след реформите от 1990 година. Едва 3,2% от БВП на Русия отиват за здравеопазване. За повечето руснаци от провинциите на Руската федерация болниците там са като от филм на ужасите.

Още 601 заразени и 4 починали за 24 часа в Русия

Още 601 заразени и 4 починали за 24 часа в Русия

Общият брой на заразените вече е 4 149 души

В Русия има над 4100 случая на заразени, а 34 са починали. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 970 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 50 000. Регистрирани са случаи в 206 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,1 млн. случая и над 58 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 226 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".