Комисия към Сената на САЩ прокара двупартийно законодателство, което ще попречи на президента Доналд Тръмп да изтегли страната от НАТО, пише "Гардиън".

Проектозаконът е приет от Комисията по външни работи към горната камара. Сега ще бъде гласуван в пленарна зала. Сенатор Тим Кейн, автор на проектозаконодателството, коментира, че това е в отговор на опасения, че администрацията на Тръмп активно обсъжда изтегляне от НАТО.

Сенатска комисия прие нови санкции срещу Русия, включително за „Турски поток“

Сенатска комисия прие нови санкции срещу Русия, включително за „Турски поток“

За спонсориране на тероризма…

"Известно ни е, че се води сериозен дебат и сериозно се обсъжда в Белия дом на най-високо ниво", каза той пред британския вестник.

Миналия месец бившият съветник по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън предупреди, че ако Тръмп бъде преизбран през 2020 г., той ще се превърне в "пълен изолационист" и ще извади страната от Алианса.

Кейн очаква предложението му да бъде подкрепено в Камарата на представителите и да преодолее евентуално вето на президента в Сената, където ще са необходими най-малко 67 гласа.

Комисия към Сената на САЩ одобри санкции срещу Турция за С-400 и Сирия

Комисия към Сената на САЩ одобри санкции срещу Турция за С-400 и Сирия

Комисията по външни отношения към горната камара на американския Конгрес прокара законопроект за защита

Законопроектът има за цел да затвори пролуки в конституцията на САЩ. 2/3 подкрепа са необходими в Сената за ратифициране на договор, но при напускане на договор не е нужно. Законопроектът изисква от президента да потърси съвета и съгласието на Сената за изтегляне на САЩ от НАТО. Тръмп ще трябва да уведоми Конгреса, ако иска да прекрати членството на Вашингтон.