Работата на групата от международни експерти в Украйна, разследващи трагедията с полет MH17 на малайзийските авиолинии, отново беше осуетена, предадоха информационните агенции.

Представители на наблюдателната мисия на ОССЕ съобщиха в Twitter, че не са успели да достигнат до отломките от самолета.

От украинското министерство по регионалната политика съобщиха, че колоната на международните наблюдатели е била блокирана от сили на проруските сепаратисти, които контролират територията, на която беше свален самолетът.

По-рано стана ясно, че над 100 експерти от международната група по разследването на трагедията са се отправили към мястото на трагедията. Те са имали намерение да изследват два участъка, западно от отломките  на лайнера.

Основната им задача е била да огледат района за тела и останки на загинали.

Междувременно телата на загинали хора,  както и техни вещи, които бяха намерени от международния екип през миналата седмица, бяха изпратени в Холандия с полет от Харков днес по обед.

В съобщение на украинската страна се уточнява, че на борда са били качени контейнери с фрагменти от тела, лични вещи, както и ДНК проби.