Съпругата на Михаел Шумахер обяви, че бившият голям шампион от Формула 1 се подобрява, след като излезе от кома и беше преместен в болница в Швейцария през миналия месец, заяви Корина Шумахер пред германско списание.

В първия си коментар пред широката публика от ужасяващия инцидент, случил се на 29 декември 2013 г., Корина Шумахер подчерта, че подобрението на здравословното състояние на нейния прочут съпруг е окуражаващо.

„Става все по-добре, със сигурност бавно, но при всички случаи се забелязва подобрение”, заявила тя пред дамско седмично списание, докато гледала турнир по конна езда, отбелязва "Франс прес".

Припомняме, 47-годишният Михаел Шумахер прекара 170 дни в болница във френския град Гренобъл, след като удари главата си в скала, докато караше ски в курорт в Алпите. През почти цялото това време той беше в кома и загуби много телесна маса.

След като се върна в съзнание, седемкратният световен шампион беше транспортиран на 16 юни в болница в Лозана, която е специализирана в лекуването на мозъчни травми.