Сирийската електронна армия (СЕА) е блокирала достъпа до сайтовете на белгийски медии, включително на Radio Télévision Belge Francophone (rtbf.be) и на вестник Het Nieuwsblad (www.nieuwsblad.be), съобщиха от организацията.

Ние атакувахме белгийските медии, които прикриват чудовищните действия на ВВС на Белгия в Сирия, аргументират се от CEA.

Призоваваме света да ни подкрепи и да осъди белгийските власти за нареждането да се избият десетки цивилни и за нанасянето на материални поражения върху гражданска инфраструктура в село Хасаджек до Алепо на 18 октомври, допълват от армията.

Вместо да бомбардира ДАЕШ ("Ислямска държава"), водената от САЩ коалиция бомбардира само цивилни и умишлено заблуджава света за целите си в Сирия. Никога няма да пренебрегнем лъжите на западните медии и техните господари и ще се борим срещу тях, за да кажат истината на хората по света за това, което се случва в страната ни, заключават от армията.

Припомняме, Русия и Белгия влязоха в дипломатически спор, след като Москва обвини Брюксел, че белгийски самолети са убили цивилни при бомбардировки в Сирия.