Социалистическите обещания са съблазнителни, но в крайна сметка гражданите губят свободата си. Това предупреди пред Фокс нюз Петер Лумай, албанец, който бяга в САЩ по време на социализма.

Консервативният активист заяви пред медията, че "в крайна сметка социализмът се превръща в голяма затворническа система" въпреки обещанията за безплатни стоки и услуги.

"Най-простите думи, които използват, когато говорят за социализъм, е предоставяне на безплатни неща на населението. Не правят ли това и със затворническата система? В крайна сметка социализмът се превръща в голяма затворническа система, когато ние предоставим безплатни услуги на хората. Но населението губи свободата си и възможността за просперитет", подчерта Лумай.

Според него САЩ са тръгнали по същия път, използвайки съблазнителна риторика за преразпределение, за да се набере подкрепа за социализъм. Но в крайна сметка, по думите му, социализмът винаги се проваля, поради тази причина всеки ден хората бягат от социалистически държави към САЩ.