Стрелба във военна болница в Сан Диего в Калифорния. Това съобщава Би Би Си, позовавайки се на информация от фейсбук страницата на медицинския център на военноморския флот.

Съобщението съдържа призив хората в района „да бягат, да се крият или да се бият”.

Болницата е с персонал над 6500 души. Тя обслужва ранените войници и служи за тренировъчен център за училищата за медицински сестри в района, пояснява местната радиостанция NBC Сан Диего.

В сградата има поне един стрелец, доколкото е известно до момента.

Целият персонал в призован да стои далеч от сградата, в която е имало стрелба.

Засега няма данни за пострадали.

Три училища, които се намират в района, са затворени.

Свидетел твърди, цитиран от Си Ен Ен, че около 8.00 часа сутринта е чул три изстрела в мазето на сграда на номер 26 – комбинация от фитнес и казарми.

Целият персонал, който не отговаря за спешни случаи, е призован да стои далеч от сградата.

Първоначалната проверка в сградата на медицинския център не разкрива признаци на стрелба. Това заявява представител на правоприлагащите органи.

От военноморския флот съобщават, че нищо не показва, че в болницата е имало стрелба. Проверката след подадения сигнал обаче продължава.

Официални лица опитват да установят жената, която се е обадила и е съобщила за стрелбата.

На интернет сайта си центърът определя себе си като „най-голямата и мащабна здравна система в западната част на САЩ". Има осем клиники за активно действащ персонал и осем места за оказване на за първична помощ на членовете на техните семейства.

Центърът има над 1,2 млн. амбулаторни посещения през 2014 г. и над 19 000 пациенти тази година. Болницата предлага цялостен набор от медицински услуги, включително раждания.

Сградите за детски медицински грижи в центъра са обезопасени. Всички деца са в безопасност. Целият комплекс е подсигурен, заявяват от флота в Сан Диего.

Разположен наблизо ресторант е затворил като превантивна мярка. Бистрото отваря в 10.00 часа, но мениджърът му решил да го затвори, докато случващото се в медицинския център не приключи. Полицията не е поискала тази мярка от него, решението е взел сам.