Главният секретар на ООН Кофи Анан заяви, че е ужасен от смъртта на толкова много деца.

Британският министър-председател Тони Блеър е изпратил писмо до руския президент Владимир Путин, в което се казва: Трудно е да изразя отвращението си от безчовечността на терористите, които причиниха толкова много страдание.

Американският президент Джордж Буш заяви, че скърби за изгубения живот на невинните жертви на трагедията.
Ние сме рамо до рамо с народа на Русия. Молим се за него в тази ужасна трагедия, заяви Буш.

Канцлерът на Германия Герхард Шрьодер поднесе съболезнованията си, осъждайки лишените от съвест терористи, които чрез убийства се стремят към постигане на политическите си цели.

Съветът на Европа осъди варварското вземане на заложници в Беслан, който завърши с ужасяваща кървава баня.
Няма достатъчно силни думи, които да изразят ужаса ни, а също и нашето приятелство и съпричастност с руския народ, семействата на жертвите и руските власти, заявиха председателите на Комитета на министрите външният министър на Норвегия Ян Петерсен и председателят на Парламентарната асамблея Петер Шидер и новият генерален секретар на СЕ Тери Дейвис.

В съболезователна телеграма до руските власти папа Йоан Павел II изрази надежда, че спиралата на омразата и насилието няма да победи и изрази обичта си към руския народ в този момент на ужас и тревога.
Светият отец изказа съпричастност и към семействата на загиналите и ранените.

Шокиран съм, както мнозина от събитията в Осетия, заяви българският президент Георги Първанов.
Искам да изразя моите най-дълбоки съболезнования към близките и роднините на жертвите. Това е наистина ужасно престъпление, което по никакъв начин не може да бъде не просто оправдано, то не може да бъде обяснено. Но това идва да покаже, че наистина няма страна, която да е застрахована от посегателствата на терористите и да потвърди още веднъж необходимостта от солидарни усилия на всички държави.

Председателят на ОССЕ, българският министър на външните работи Соломон Паси, поднесе искрените си съболезнования на руския народ за бруталния терористичен акт, който причини смъртта на стотици невинни хора.
Думите не могат да опишат ужаса, отвращението и дълбоката скръб, която всички ние изпитахме като видяхме шокиращите кадри от град Беслан на телевизионните си екрани. Вземането на заложници е дълбоко потресаващ и безчовечен акт, който не може да бъде оправдан с нищо.
Фактът, че беше отнет живота на невинни деца, техни родители и учители, който празнуваха началото на учебната година, е особено осъдителен.
От името на всички страни участнички в ОССЕ председателят на Организацията изрази искреното си съчувствие към руския президент Владимир Путин, руското правителство и руския народ, и най-вече към всички пострадали и семействата на жертвите.
Заявяваме солидарността си с народа на Русия, който беше подложен на поредица брутални терористични атаки през последните седмици, и от името на всички страни от ОССЕ подчертаваме решимостта си да се борим срещу тероризма във всичките му проявления.