Бали По време на днешното съдебно заседание по делото за терористичния акт на остров Бали през октомври, 2002 година, един от свидетелите неочаквано призна, че именно той е задействал една от бомбите. Той разказал, че е получил пари от главния обвиняем за организирането на терористичния акт, при който загинаха 202-ма души, предимно чуждестранни туристи.

Появилият се за първи път след ареста си Идрис, известен още като Джони Хендровън, е съобщил още, че САЩ са били предупредени за подготвяния акт.

Идрис обяснил, че е отговарял за взривяването на бомбеното устройство, избухнало в американското консулство в Бали през нощта на 12 октомври. За щастие при тази експлозия не загина нито един човек. Взривът е бил задействан от клетъчен телефон.

Преди да се признае за виновен, Идрис свидетелства срещу 43-годишния индонезийски свещеник Мухласа, един от лидерите на терористичната групировка “Джемая Ислямия”. Южно-азиатската организация е обвинена за извършването на повечето от терористичните актове на Филипините.