Всички възрастни трябва да имат минимум по 150 минути физическа активност на седмица, за да са здрави, което е особено важно в условията на пандемия, заяви Световната здравна организация (СЗО).

Препоръчва се децата и юношите да имат средно по един час физически упражнения всеки ден и да ограничават времето пред електронните устройства.

СЗО стартира своята кампания "Всеки ход е от значение" със съвети, които противоречат на призивите хората да си стоят вкъщи и избягват излизанията и социалните контакти, за да се ограничи пандемията.

Увеличаването на физическата активност не само помага за предотвратяване на сърдечни заболявания, диабет тип 2 и рак, но също така намалява симптомите на депресия и тревожност и подобрява паметта, казаха от Организацията.

СЗО призова американците: Останете вкъщи за празниците

СЗО призова американците: Останете вкъщи за празниците

Призивът е и към Северна, и към Южна Америка след скок на заразени

Всеки четвърти възрастен и четири от петима юноши няма достатъчно физическа активност, която може да включва ходене, колоездене, градинарство и почистване, каза СЗО.

Възрастните над 65 години се съветват да практикуват дейности, фокусирани върху баланса и координацията, за да предотвратят падания по-късно.

Устройствата, носени на китката или бедрото, които проследяват физическата активност, са полезни за всички, каза Бул.