Токио за първи път надхвърли 3000 нови случаи на COVID-19 за денонощие, съобщава "Ройтерс".

Въпреки че Япония успя да се избави от опустошителните огнища на заразата, каквито имаше в други държави, като Индия, Индонезия и САЩ, петата вълна на пандемията, при която доминира делта вариантът на вируса, оказва все по-голям натиск върху болниците в японската столица, която е и домакин на Летните олимпийски игри.

Припомняме, вчера - само дни след началото на Олимпиадата, Токио съобщи за най-големия си брой нови коронавирусни инфекции - 2848.

Токио е в четвъртото си извънредно положение, което трябва да продължи по време на Олимпийските игри до началото на Параолимпийските игри в края на август.

Токио с рекордни над 2800 заразени, дни след началото на Олимпийските игри

Токио с рекордни над 2800 заразени, дни след началото на Олимпийските игри

Случаите с Covid сред по-младите и неваксинирани хора рязко се увеличават

Експертите отбелязват, че случаите сред по-младите и неваксинирани хора рязко се увеличават.

Правителството съобщава, че 25,5% от японците са напълно ваксинирани, все още далеч от нивото, за което се смята, че има някакво значимо въздействие върху намаляването на риска за населението.

Японското правителството е остро критикувано, че приоритет са Олимпийските игри, а не здравето на нацията. По тази причина рейтингът му сред обществото е спаднал до около 30% в последните медийни проучвания.

Коронавирусът настъпва в Олимпийското село

Коронавирусът настъпва в Олимпийското село

Положителни проби са дали и двама спортисти