Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва вероятността да признае анексирането на Крим от Русия, информира "Блумбърг".

Той заяви пред журналисти, че подобен ход ще бъде обсъден на срещата с руския лидер Владимир Путин през следващия месец.

Припомняме, преди няколко дни Белият дом и Кремъл потвърдиха, че Путин и Тръмп ще проведат първа официална среща на върха в Хелзинки на 16 юли.

Кремъл и Белият дом потвърдиха: Среща Тръмп-Путин - Хелзинки, 16 юли
Обновена

Кремъл и Белият дом потвърдиха: Среща Тръмп-Путин - Хелзинки, 16 юли

Двамата ще обсъдят редица въпроси от международен и двустранен характер

"Ще видим", каза Тръмп пред журналисти на борда на президентския самолет Air Force One, след като беше запитан дали САЩ ще признаят Крим за територия на Русия.

Крим ще бъде една от темите на разговорите с Путин, обяви американският лидер.

"Ще разговаряме за всичко. Ще говорим за Украйна, ще разговаряме за Сирия, ще разговаряме за изборите и ние не искаме намеса в изборите", поясни той.

По време на срещата на Г-7 в Квебек по-рано този месец президентът на САЩ спомена, че Русия сериозно е инвестирала в Крим след анексирането.

"Те изхарчиха огромни средства", изтъкна той на 9 юни, но отказа да критикува Русия за анексирането на украинската територия. Държавният глава дори призова Русия да се върне в Г-8 -  форумът беше сведен до Г-7 след анексирането на Крим през 2014 г.

Доналд Тръмп обвинява бившия президент Барак Обама за Крим.

"Президентът Обама позволи това да се случи, което е много злополучно. Беше по време на мандата на Обама", заяви Тръмп.