Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в "Туитър", че тази седмица ще публикува стенограма на своя "първи, а значи и най-важен" разговор през април по телефона с украинския президент Володимир Зеленски.

Именно разговорите му с украинския лидер са в основата на процедурата за импийчмънт срещу американския държавен глава, която в момента е в ход в Камарата на представителите.

"За да продължа да бъда най-прозрачния президент в историята, тази седмица аз ще публикувам (тази) стенограма", писа Тръмп, цитиран от ТАСС. Става дума за техния телефонен разговор през април, когато Тръмп поздрави Зеленски за победата на президентските избори.

"Аз съм уверен, че ще намерите (този разговор) за вълнуващ", казва Тръмп.

Тръмп с необичайно предложение – да прочете на живо стенограмата от разговора със Зеленски

Тръмп с необичайно предложение – да прочете на живо стенограмата от разговора със Зеленски

В някой момент ще седна, може би като неформален разговор на живо по телевизията, и ще прочета стенограмата от разговора, защото хората трябва да чуят

Демократите в Камарата от своя страна публикуваха вчера стенограма от показанията, дадени на 23 октомври от високопоставена служителка на Пентагона по време на слушанията пред комисиите, водещи разследването за импийчмънт на президента.

Топ експерт на САЩ по Украйна бил камбаната за разговора Тръмп-Зеленски

Топ експерт на САЩ по Украйна бил камбаната за разговора Тръмп-Зеленски

Показанията на Александър Виндман може да има сериозна тежест при разследването за импийчмънт

Заместник-помощничката на министъра на отбраната по въпросите за Русия, Украйна и Евразия Лора Купър казала на закритото заседание на три ключови комисии на Камарата, че Белият дом и Държавният департамент така и не обяснили на военното министерство на САЩ своето решение да замразят военната помощ за Украйна, като се мотивирали само с "опасения, свързани с корупцията" в тази страна.