Американският президент Доналд Тръмп ще даде първото си интервю след президентските избори в САЩ. В неделя от 10 часа сутринта местно време (17 часа българско време), той ще отговаря на въпроси на Fox Business.

Тръмп все още не е говорил пред медиите за изборите, игнорирайки зададените от репортерите въпроси при публичните му изяви оттогава. Многократно държавният глава обвини медиите в атаки срещу себе си и разпространяване на фалшиви новини.

И апелативният съд отхвърли претенциите на Тръмп за вота в Пенсилвания

И апелативният съд отхвърли претенциите на Тръмп за вота в Пенсилвания

Лишени са от основания, постанови съдът...

Той също така все още не признава открито, че демократът Джо Байдън е спечелил изборите на 3 ноември, като продължава да публикувайки съобщения в "Туитър" за допуснати сериозни изборни нарушения по щати.

Той подаде искове до съдилища, но те бяха отхвърлени. Тръмп планираше да обжалва това решение пред Върховния съд, но и той отхвърли иска срещу резултатите в Пенсилвания.

Тръмп все пак заяви за първи път в четвъртък, че ще напусне Белия дом, ако Избирателният колегия гласува за новоизбрания президент Джо Байдън, но даде да се разбере, че не е готов да отстъпи.

Камала Харис се надсмя над "реванш" на Тръмп през 2024 година

Камала Харис се надсмя над "реванш" на Тръмп през 2024 година

Държавният глава намекна, че губи този вот, но ще се яви на следващия

На 6 януари 2021 г. Камарата и Сенатът на САЩ се свикват за съвместно заседание за преброяване на гласовете на изборите и обявяване на резултатите.

Тръмп обмисля възможността да участва в президентските избори през 2024 г. и може да обяви това по време на встъпването в длъжност на Джоузеф Байдън на 20 януари 2021 г., съобщи новинарският портал The Daily Beast, позовавайки се на собствени източници.

Тръмп обсъждал  кампанията през 2024 г. със своите съветници и доверени лица почти четири години преди изборите.

Около 47% от жителите на САЩ подкрепят участието на излизащия президент в президентската надпревара през 2024 г., сочи проучване на The Hill и социологически проучвания HarrisX.