жертвата Установи се самоличността на единствената жертва до момента. Олга Николаевна Романова, родена в Москва през 1976 г., е живеела на улица “Дубровска”, недалеч от мястото на превзетия театрален център. Олга е работила като продавачка в парфюмериен магазин.

До скоро се смяташе, че убитата е била сред заложниците, но това не се потвърди. Явно, без да иска, се е приближила много близо до сградата и е била застреляна от чеченците.

ХРОНИКА

За убийството на един от заложниците станало известно, когато в оперативния щаб по спасяването влетял капитан от милицията и закрещял, че бойците застреляли първия си заложник. По думите му това е станало скоро, но никой не е чул изстрелите. От оперативния щаб потвърдиха, че става въпрос за млада 20-годишна жена, която е била умъртвена още снощи (23.10) за неподчинение при превземането на театъра. Според източници от полицията, възможно е тя да е убита с удар на приклад. По-късно беше установено, че жената има огнестрелни рани, както и обгаряния по ръцете, явно от опитите да се защити.