Неизвестен унищожи восъчните фигури на Виктория и Дейвид Бекъм, облечени като св.Дева Мария и Йосиф, съобщи ПА, цитирайки информация от лондонския музей на мадам Тюсо.
Според говорителка на музея "фигурите на Дейвид и Виктория са непоправимо повредени и повече няма да бъдат излагани".

Вестник "Сън" съобщава, че "вандалската" постъпка е дело на 20-годишен мъж, който чакал на опашка, за да разгледа сцената от Рождество, в която футболистът и певицата са представени като св.Дева Мария и Йосиф.

Най-неочаквано младежът нанесъл няколко удара в лицата на восъчните статуи, след което избягал. Скандалните восъчни копия на известни личности, представящи сцени от Рождество Христово, бяха най-новата атракция в лондонския музей на мадам Тюсо, припомня агенцията.

Като влъхви бяха поставени британският премиер Тони Блеър, съпругът на кралица Елизабет II принц Филип и американският президент Джордж Буш, като влъхви. Кайли Миноуг пък бе ангелът, който възвестява раждането на Исус.

Като пастири бяха изобразени кинозвездите Самюъл Джаксън и Хю Грант, с агънце под ръка. Около тях избухна скандал, след като висши духовници определиха инициативата като проява на лош вкус и неуважение.