Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че докладът на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър за разследването на руска намеса показва, че разследването му не е открило доказателства за намеса на Москва на президентските избори в Съединените щати през 2016 г., информират местни медии.

Демократите не искат импийчмънт за Доналд Тръмп

Демократите не искат импийчмънт за Доналд Тръмп

Опозицията се готви за избори

След като вчера правосъдното министерство публикува редактирана версия на доклада на Мълър, Лавров подчерта, че няма нищо в документа, което да "привлича внимание".

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков също коментира доклада. Той заяви, че документът не съдържа доказателства и че информацията се базира на различни източници. Песков повтори, че Москва не приема подобни обвинения. По думите му документът потвърждава отсъствието на доказателства за каквато и да е била намеса от страна на Русия. Той изрази съжаление, че такива документи оказват непосредствено влияние върху хода на развитието и върху двустранните руско-американски отношения.

В четвъртък главният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви, че кампанията на президента Доналд Тръмп не е била в сговор с Москва и американският лидер не е възпрепятствал правосъдието.

Тръмп се опитал да уволни Мълър през 2017 г.

Тръмп се опитал да уволни Мълър през 2017 г.

Нови разкрития около Белия дом