Необходимостта от подобна застраховка се появи след атентатите в Лондон и Египет през лятото Във Великобритания за първи път се появи възможността за застраховка от последствията от тероризъм.

Лондонският вестник “Метро” пише, че туристическата застрахователна компания InsureandGo е въвела за клиентите си нова услуга – покриване на разходите, свързани с последствията от тероризъм.
В тази услуга са включени медицинските разходи, компенсацията при загуба на лични вещи, както и забавянето на транспорта в случай на терористичен акт.

Необходимостта от подобна застраховка се появи след атентатите в Лондон, Египет и на остров Бали, отбелязва вестникът.
В публикацията, цитирана от агенция “Новости”, се посочва, че застрахователните компании са били подложени на остри критики, че не са предвидили компенсации за разходите в случай на атентат.

След взривовете в хотелите в Шарм ел Шейх през това лято застрахователитe отказаха на много британски туристи да изплатят разходите им или да им върнат парите за отменените пътувания.

За съжаление тероризмът стана неотменима част от нашия живот както във вътрешността на страната, така и зад граница, заяви представителят на InsureandGo Пери Уилсън.
Някои компании изключват атентатите от своите застраховки, но ние искаме да направим тези случаи част от нашите услуги, допълни той.

Като се позовава на Асоциацията на британските застрахователи, вестник “Метро” посочва, че останалите компании в бранша в момента обмислят възможността за изплащане поне на медицинските разходи на жертвите на атентати.