Войници с автомати Войната срещу Ирак ще започне на 21 февруари в полунощ, твърди британският вестник "Сънди Експрес".

Според изданието това уточнение било направено от американския президент Джордж Буш в телефонен разговор с израелския премиер Ариел Шарон на Коледа. Датата била потвърдена от вископоставени служители в британското министерство на отбраната, които очакват да започне война в Ирак през втората или третата седмица на февруари.

"Сънди Експрес" предупреждва, че в такъв случай ще бъдат извършени най-опостушителните бомбардировки в истрията на света. В резултат на това над 110 хиляди бежанци ще пристигнат във Великобритания, посочва таблоидът.

Междувременно Саудистка Арабия е информирала Пентагона, че ще предостави въздушното си пространство, военновъздушните си бази и важен оперативен център на разположение на американските войски в случай на война срещу Ирак. Това съобщава вестник "Ню Йорк Таймс".

Според вестника, който се позовава на служители от Пентагона, Рияд не поел публично ангажимент територията да му се използва при въоръжен конфликт, но неофициално такива уверения били дадени на американското военно командване.