Американската медия СиЕнЕн разкри подробности за сутрешното ежедневие на американския лидер Доналд Тръмп.

Държавният глава на САЩ става от сън около 05,30 часа сутринта и най-рано в 06,00 часа се обажда на съветниците си и на конгресмени. До към 08,00 часа се облича в традиционния си тъмен костюм. Въпреки че той не пие кафе, известна е склонността му към диетична кола, съобщиха източници от Белия дом пред медията.

Снимка 334668

Източник: архив ЕПА

Вчера лекарят на Белия дом д-р Рони Джаксън заяви, че американският президент Доналд Тръмп е в отлично здраве - психически и физически. Лекарят представи нова информация за здравето на Тръмп и ежедневието му.

Американският лидер става рано, спи около 4-5 часа на денонощие. Лекарят съветва президента да отслабне с 4-6 километра, тъй като тежи 108 килограма.

Тръмп в отлично здраве, според лекаря на Белия дом

Тръмп в отлично здраве, според лекаря на Белия дом

Първият му преглед от встъпването му в длъжност

Според индекса на телесна маса президентът в момента е със затлъстяване.

Според служители, съветници и приближени Тръмп взема много от ключовите си решения ежедневно преди изготвянето на официалния график.

Макар че предшествениците му често пристигали в Овалния кабинет до 09,00 часа сутринта, Тръмп предпочита да започне деня там, където се чувства най-удобно и свободно, а именно в семейните помещения в резиденцията.

Щом се събуди Тръмп прекарва по-голямата част от сутринта в Жълтия овален кабинет на втория етаж на Белия дом, където с едната ръка борави на мобилния си телефон, за да влезе в "Туитър", а с другата използва телефоните в Белия дом. Пред него са разположени и вестниците "Ню Йорк таймс", "Вашингтон поуст", "Уолстрийт джърнъл" и "Вашингтон таймс". През следващите три часа той хвърля око и на телевизионното предаване"Fox and Friends".

Според сайта White House Museum Тръмп не е първият президент, който превръща Жълтия овален кабинет в личен кабинет. Франклин Делано Рузвелт е използвал стаята като работно място, там той научава за японската атака срещу "Пърл Харбър".

Само подбрана група от служители посещава Тръмп всяка сутрин в кабинета. В тях влизат шефът на канцеларията Джон Кели, топ съветниците Дина Пауъл, Джаред Къшнър, Иванка Тръмп и директорът по комуникациите Хоуп Хикс. Съветникът по национална сигурност Хърбърт Макмастър понякога се присъединява към Тръмп, когато е запланувано да проведе телефонен разговор с чуждестранен лидер.

Към обяд президентът се насочва към Западното крило, където провежда срещи, брифинги и телефонни обаждания.

Повечето телевизори са в Западното крило, където съветниците могат да хвърлят око на няколко новинарски канала едновременно, но Тръмп избира да гледа само един канал. Съобщенията му в "Туитър" подсказват, че основно гледа Fox News.

Обикновено Джон Кели напуска Белия дом към 18,00 часа и Тръмп е свободен да прави това, което желае.