Япония След промените в японското правителство постовете си запазват министъра на външните работи Йорико Кавагучи и двамата главни икономически съветници на премиера - министърът на финансите Масаджуро Шиокава и министърът на икономиката, фискалната политика и Интернет Хейдзо Такенака.

Премиерът Джунчиро Коидзуми извърши пет промени в 17-членния кабинет. Уволнен е държавният министърът на финансовите служби Хакуо Янагисава, който бе критикуван, че се въздържа от агресивни фискални мерки в затруднения банков сектор на Япония.

На неговото място е назначен Хейдзо Такенака. Шигеру Ишиба е назначен за директор на Управлението на отбраната на мястото на Ген Накатани, а Садаказу Танигаки - за председател на Комисията за обществена сигурност.

Това са първите по-сериозни промени в японското правителство, откакто Джуничиро Коидзуми стана премиер на страната през април 2001 година.

Японското правителство подаде колективна оставка, с което освободи пътя пред премиера да преобразува кабинета си така, че той да работи по-ефективно за осъществяването на заплануваните икономически реформи.