Южна Корея реши да удължи мерките за социална дистанция с още две седмици на фона на забавящото се, но все още продължаващо разпространяване на новия коронавирус, информира "Йонхап".

Решението е взето на среща на правителството, което обяви, че няма друг избор освен да удължи мярката за известен период.

Коронавирус: Китай и Южна Корея с под 100 случая за последния ден

Коронавирус: Китай и Южна Корея с под 100 случая за последния ден

Китай регистрира 35 заразени и шестима починали, а Южна Корея - 89 заразени и четирима починали

Хората са съветвани да пазят социална дистанция от най-малко два метра, откакто Южна Корея потвърди първия случай на коронавирус на 20 януари.

Преди две седмици правителството реши да затвори училищата и спортните центрове, за да се избегне възникването на огнища.

Правителството препоръчва хората да избягват събирания на обществени места, включително и участие на църковни служби до най-малко 19 април.

121 държави искат тестове за коронавирус от Южна Корея

121 държави искат тестове за коронавирус от Южна Корея

Азиатската държава е сформирала екип за установяване как може да помогне

Днес Южна Корея потвърди за още 94 случая на заразени с вируса, с които общо се увеличиха до 10 156. 177 души са починали от вируса. Повечето от половината жертви са на възраст над 80 г. 6 325 души са се възстановили. Общо 688 случая са внесени от чужбина, от които 57 са чужденци.

Страната е тествала 455 032 души.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 970 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 50 000. Регистрирани са случаи в 206 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,1 млн. случая и над 58 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 226 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".