Руската полиция задържа Юлия Навални в събота в Москва, докато тя протестира срещу ареста на съпруга си, опозиционния политик Алексей Навални, съобщава "Дойче веле".

Тя потвърди новината в Instagram, публикувайки: "Извинете за качеството на снимката. Осветлението в полицейския микробус е много лошо."

До момента полицаите са задържали няколкостотин души на протести, които се провеждат днес в цяла Русия.

Десетки арестувани в Русия на протести в подкрепа на Навални

Десетки арестувани в Русия на протести в подкрепа на Навални

Полицията разби демонстрациите в източната част на Хабаровск

В цялата страна се провеждат около 90 митинга. Най-малко 1090 души, включително политик, са задържани, според мониторга на протеста от OVD-Info.

Полицията нарече митингите незаконни и заяви, че те ще бъдат "незабавно потушени".

44-годишният Алескей Навални бе задържан на летище "Шереметиево" в Москва по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

Той получи 30 дни затвор за нарушаване на условията на условна присъда за измама през 2014 г., като според него обвиненията са политически мотивирани.

САЩ, Европейският съюз, Франция и Канада настояха за освобождаването му. ЕС също наложи санкции срещу Русия заради ареста на Навални.

Шарл Мишел се обади на Путин: Навални незабавно да се освободи

Шарл Мишел се обади на Путин: Навални незабавно да се освободи

"Русия трябва спешно да пристъпи към пълно и прозрачно разследване на атентата срещу него"