Един човек е починал, а друг е бил ранен при стрелбата в гимназия в Ноксвил, американския щат Тенеси. Раненият е полицай. Това съобщи полицията, цитирана от CNN.

"Няма други известни жертви от изстрели", се казва в изявление на полицията.

Бюрото за разследване в Тенеси ще ръководи разследването на нападението , се казва в съобщението.

Припомняме, че стрелбата стана в гимназията Austin-East Magnet в Ноксвил. Ръководството увери, че училището вече е подсигурено и останалите ученици са били освободени да се върнат при семействата си. От там определиха инцидента като "трагичен" и казаха, че скоро ще бъдат съобщени допълнителни подробности.

Стрелба в училище в САЩ, има жертви и ранени

Стрелба в училище в САЩ, има жертви и ранени

Все още информацията е оскъдна

Кметът на Ноксвил Индия Кинканън съобщи, че се е срещнала с пострадалия полицай и му е благодарила, че е поставил живота си на опасност, за да спаси учениците и служителите в училището.

"Той е в съзнание и е в добро настроение. Срещнах се с жена му, той ще се оправи", каза тя и добави, че полицаят ще трябва да се подложи на операция. "Той каза, че предпочита да бъде ранен, отколкото да пострада друг човек."

Припомняме, че през последните месеци вълна от подобни случаи разтърси обществеността и отново повдигна дебата за затягане на контрола над оръжията.

Един от последните случаи бе в щата Мисури.

Стрелба в Мисури

Стрелба в Мисури

Има убит и тежко ранени

На 3 април в американския щат Вирджиния неизвестно лице откри огън в град Вирджиния Бийч. Пристигналите на мястото служители на реда откриха трима души, получили огнестрелни рани, единият от тях почина на място.