След близо 2 часа очакване пред блокирания път за Терминал 1 на столичното летище, пътниците, чиито полети предстоят, бяха препратени на Терминал 2, съобщиха служители на летището.

От България Ер са уредили всички пристигащи и заминаващи полети да бъдат пренасочени към Терминал 2 и за сигурността на гражданите, и за да не се налага отмяната на полети.

Припомняме, малко преди 13 часа е получен сигнал за съмнителен бус с чужда регистрация. Спецполиция проверява микробуса за наличие на взривно устройство.

Второ куче повторно проверява съмнителния микробус, който се проверява от спецекипи за наличие на взривно устройство. На място в близост до превозното средство има линейки и пожарна. Причината за паниката е реакцията на първото куче, което е дало признаци за наличие на взривно устройство.

Малко по-късно от аерогара София изпратиха официална информация, според която от 15:00 ч. до 00:00 ч. всички полети, които пристигат и заминават от Терминал 1 на летище София са пренасочени за осъществяване от Терминал 2.

"Молим пътниците да следят интернет страницата на летище София, където ще се публикува актуална информация", съобщиха от пресцентъра на летището.

Междувременно маршрутки на летище София се ангажираха да извозят част от пътниците и от служителите на Терминал 1 към зоната на Терминал 2, където се осъществяват прехвърлените полети.